Theorie

//Theorie
Theorie2017-11-15T16:06:52+00:00

Theorie-examen

Voordat je een praktijkexamen mag afleggen bij het CBR dien je in het bezit te zijn van een geldig theorie-certificaat. Het theorie-certificaat behaal je door een theorie-examen af te leggen bij het CBR.
Het CBR biedt de mogelijkheid om het theorie-examen klassikaal af te leggen in het Nederlands of in het Engels.
De gewenste taal kun je kiezen voordat je het theorie-examen reserveert.

Hoe werkt het theorie-examen?

Je meld je aan bij de receptie van het CBR een kwartier voordat jouw theorie-examen begint. De medewerker van het CBR controleert jouw identiteitsbewijs en geeft jou het tafelnummer door van de tafel waaraan jij wordt verwacht tijdens het theorie-examen.

Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Op een grote tv-monitor wordt een bepaalde verkeerssituatie afgebeeld met daaronder de meerkeuze antwoorden waaruit je kunt kiezen.

Het theorie-examen bestaat uit twee delen:
1. Je krijgt in totaal 25 vragen die betrekking hebben op de categorie gevaarherkenning. Van deze 25 vragen dien je minimaal 13 vragen goed te beantwoorden.
2. Naast gevarenherkenning wordt er ook getoetst op verkeersregels en verkeersinzicht. Er zijn 30 vragen die betrekking hebben op verkeersregels en 10 vragen die over jouw verkeersinzicht zullen gaan. Totaal dien je minimaal 35 goed te beantwoorden.

Mocht je bij maar één van de twee categorieën te veel fout hebben dan ben je alsnog gezakt voor het theorie-examen en dien je je bij het volgende theorie-examen weer volledig af te leggen.

Theorie leerpakket

39,99voor de gehele set
  • Theorie lesboek
  • Theorie e-book
  • Online CBR theorievragen oefenen

Theorie examen NL

29,99
  • Klassikaal CBR theorie-examen

Theorie examen ENGELS

39,99
  • Klassikaal CBR theorie-examen in het Engels

Individueel theorie-examen

99,99
  • Individueel CBR theorie-examen Aanvragen